Пациентите за нас


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Благодаря ви и бъдете здрави!

Здравейте,
Днес бях в болницата ви за лабораторни, кръвни изследвания (новата сграда) и искам да споделя обратната си връзка, която е изцяло положителна.
Първо, абсолютно всички служители, с които имах комуникация (както по телефона, така и на живо) бяха изключително отзивчиви и любезни. Записването и изчакването пред кабинета беше много добре организирано, а обслужването много бързо.
Най-вече искам да споделя очарованието си от лаборантката, така и не разбрах как се казва-младо, слабо и красиво момиче, което успя да ми вземе кръв без да усетя изобщо. Споделям го, защото от години страдам от фобия при дадената манипулация, придружена със силни паник атаки, загуба на съзнание и доста трудно “свестявсне”, но днес нищо от това не се случи.
Споделям всички това, защото съм обнадеждена, че поне една болница у нас е на ниво и се надявам по този начин да ви окуража да продължите да вършите работа си с толкова голяма отдаденост, на каквато станах свидетел днес.

Благодаря ви и бъдете здрави!
Поздрави,
Радостина Пенева


 

“Во сряда лазерно разбиване, в петък на ски”

 

“Почитуван Др. Горан Деримачковски,

Би сакал да ја изразам мојата најдлабока благодарност за сето она што го направивте за мене за време на мојот третман кај Вас за остранување на камен во левиот бубрег. По сите болки кои и ги имав и последиците од каменот кој од време на време правеше инфекција,никогаш не мислев дека повторно ќе спортувам и ќе можам да се вратам во нормален живот.Ми дадовте надеж кога ми објаснивте за процедурата и постоперативната терапија, што траеше само два дена после ласерскиот третмант со кршење и вадење на каменот, ме примивте во Вторник а веќе истата недела во Петок бев на скијање на Боровец, скоро невозможно кога 2010 година имав операција и морав да бидам 7 дена во болница со голем рез на телото и неизвесна посоперативна терапија. Уште еднаш, Ви благодарам што бевте трпеливи со мене, за време на мојата терапија, а и кон отворената комуникација што бевте секогаш достапни на телефон за совет и вашиот интерес за моето здравје до целосно закрепнување.

Вие со вашиот тим во болницата Света Софија, бевте најдобар тим кој се грижеше за мене.

Јас и мојата фамилија искрено Ви благодариме ,

Со почит,

Бранко Кочовски, гр.Скопие, Р.С.Македония”


 

Благодарности за д-р Димитров от Гастроентерология

Здравейте,

Моля, предайте моите благодарности на Д- р Димитров, който ме прие спешно по време на краткото ми пътуване до София и извърши обстоен преглед, който надмина очакванията ми и разпръсна здравните ми тревоги.

Благодаря също и на екипа в отделение Гастроентерология за положените грижи по време на прегледа и престоя ми при тях.

Топли поздрави и най-добри пожелания,

Елена Найт


Благодарствено писмо към екипа в хирургично отделение

Аз бях оперирана през май 2020г. от екипа на Доц. Сопотенски, Д-р И. Иванов, Д-р П. Петров. Благодаря за професионализма и внимателно отношение по време на операцията и по време на целия ми престой в болницата. Искам да благодаря на анестезиолога Д-р Сопотенска и старша сестра С. Георгиева.

Също така моята благодарност и уважение към Д-р В. Новачков и към екипа на гастроентерологично отделение под ръководството на Д-р С. Саджаклиев.

Бъдете здрави и все така всеотдайни на своята благородна професия!!!!
Честита Коледа и Щастлива Нова 2022 година!!!!

С уважение: Татяна Мангеина


 

Благодарност за екипа на АГО

Искам да изкажа благодарност на екипа на АГО на МБАЛ “Св. София” на бул. “България”.
Беше ми направена операция на 07-и септември и искам специално да благодаря на д-р. Иван Димитров- изключителен лекар и човек, на анестезиолога, който се постара да нямам главоболие след упойката, на всички млади докторки, които бяха толкова любезни, че се обърках дали съм в болница или някъде на почивка 🙂 На всички сестри, особено на слабото русичко момиче от нощната смяна на 07 -и срещу 08-и септември, която прояви изключителна грижа за мен в реанимация! На санитарките, които се погрижиха за мен и ме поглезиха. Също така, на момичетата от лабораторията в другата сграда, тази на рецепцията на лабораторията и младата лаборантка с червеникава коса- уникално отзивчиви и мили! Също на техническия секретар на болницата, много ефективна и отзивчива. А след кратък престой на рецепцията в старата сграда, забелязах какъв обем от работа имат момичетата, работещи там и се справят чудесно! Браво и благодаря на всички! Все така да сте, но ако може да не се налага да идвам повече 🙂
Симона Чуканова


С благодарност към д-р Александър Кобаков и екипа му от болница МБАЛ “Света София”

С огромно удоволствие ви съобщаваме, че голямото семейство на Sportal.bg се увеличи на деня на Съединението на България. Нашият колега Денислав Денчев се сдоби с дъщеря – Ния. Малката принцеса проплака точно в 21.31 часа на 6 септември. Бебето е с перфектни мерки: 3 110 гр и 49 см. Честито на мама Стела и тате Денис. Да им е здрава и благословена наследничката и да я отгледат с много любов и отдаденост! Двамата щастливи родители благодарят на д-р Александър Кобаков и екипа му от болница МБАЛ “Света София”.

Sportal.bg


 

С обич – от малкия Юсуф

Здравейте,

Казвам се Юсуф и съм на 9 години. Това лято трябваше да ходим на море и планина, но се наложи да отложим ваканцията, защото трябваше да ме оперират. Мама и тате ме заведоха в болница Света София и там д-р Деримачковски ме прегледа и каза, че може да ме оперира и не се налага да чакаме.

Искам да благодаря на д-р Деримачковски за операцията, която ми направи. Той е много мил и добър и винаги усмихнат. В началото се страхувах и мислех, че ще ме боли, но всички лекари бяха много внимателни и добри към мен. Раната ми зарасна много бързо и конците паднаха сами, и най-важното е, че не ме болеше. Сега мога да играя навън с моите приятели и да карам колело. Хареса ми в болницата, беше чисто и приятно, можех да гледам детски.

Взеха ми кръв от вената. Беше ми интересно, защото не намериха вена и трябваше да опитат на друго място.

Сестрата Ради ми измери температурата сутринта. Тя е много мила. Благодаря!

Искам да благодаря и на д-р Пандарски, той беше много забавен, задаваше ми въпроси за училище и ми даде някакво лекарство, от което мисля, че заспах. Заведоха ме в детска стая и ми стана студено и той ме зави с одеяло.

Искам да благодаря на всички, които се грижеха за мен! Искам да им пожелая да бъдат здрави и все така добри!

С обич,

Юсуф


От все сърце на целия екип на АГО

Благодарим от все сърце на целия екип на АГО към МБАЛ ”Света София” за професионализма, грижите и любовта, с които ни посрещнаха. Бъдете много здрави и винаги с усмивка посрещайте новия живот. Даниела ви изпраща много целувки! ❤️💋🌹

Марина Стефанова


За екипа на отделение “Гастроентерология”

Искам най-искрено да изкажа своята благодарност на целия екип на отделението по Гастроентерология, начело с д-р Саджаклиев, д-р Вълков, д-р Иванов.

Възхитен съм от добрата организация, бързина на действие и компетентността на всички служители на отделението.

След краткия си престой в болницата, направените изследвания и процедури, уверено бих я препоръчал  на близки и познати.

Николай  Найденов, гр.София

 


Благодарности от Настимир Ананиев

Искам сърдечно на благодаря на целия екип на МБАЛ “Света София”, бул. “България” 104 за грижите, които положиха за баща ми и по конкретно на д-р Симеонов, д-р Христовски, д-р Петров и специални благодарности за всичко на Десислава Малинова!

Настимир Ананиев

https://www.facebook.com/nas.anan.7/posts/10158582569266378?notif_id=1622112810643926&notif_t=page_tag&ref=notif


 

Благодаря Ви, мили хора, за грижите към мен и моето дете

С огромна благодарност и уважение искам да се обърна към д-р Христовски, завеждащ Ковид-отделението на МБАЛ “ Света София” и към д-р Симеонов-анестезиолог. Към целия екип на реанимацията. Специални благодарности за м.с Сашка Маврева, м.с. Тододрова, санитарите Христина и Поала, към най-усмихната рехабилитаторка Юми!

Благодаря Ви, мили хора, за грижите към мен и моето дете Теодора! Вие сте безупречни и изключително внимателни, подхождате с разбиране и вяра в така тежката за всички ситуация. Неуморни сте и давате сили и на нас, да се борим заедно. Вие сте гордост! МБАЛ “Света София” е истинска европейска болница, с екипи на световно ниво. Болницата има сърце и душа благодарение на Вас! Огромна признателност, поклон! Благодаря, хиляди пъти благодаря от сърце! Бъдете здрави!

С уважение,

Росица Дудева


Благодарствен адрес от В.Климентова: “Във вашата болница се почувствахме все едно не бяхме просто пациенти, а ваши приятели!”

Бих искала да изкажа безкрайните си благодарности на д-р Димитър Момчилов ( уролог, хирург – УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”- Клиниката по детска урология).

На този етап, в условията на коронавирус, и временното превръщане на урологично отделение в Пирогов в Ковид-отделение), доктора има договореност с МБАЛ „Света София“ ЕООД, гр. София и оперира и на нейна територия.

Благодаря на д-р Момчилов, за грижите и неговата всеотдайност, при наскоро извършената, от него операция на сина ми! Благодаря и на д-р Падарски – анестезиолог в МБАЛ „Света София“ ЕООД, гр. София, който беше неизменна част от екипа извършил операцията. Благодаря на целия екип – старша операционна сестра Мая Ангелова, старша сестра на хирургия Славка Георгиева, стажант Златин Мутишев, стажант Александър Делибашев, стажант Шерлин Ахмед, медицинска сестра в хирургично отделение Ради Тодорова , санитар Валентин Христов, санитарка Анита Огнянова, както и на всички вас, които ни посрещнахте така топло и сърдечно, и положихте грижи за сина ми и мен.

Във вашата болница се почувствахме все едно не бяхме просто пациенти, а и ваши приятели. Бъдете живи, здрави и благословени, както и всички ваши близки хора! Светът има нужда от повече Добри и Велики хора!

С уважение: В. Климентова


Благодарности от Лондон, за добрите думи няма граници

Особена благодарност за д-р Красенова и екипа на МБАЛ “Света София”, за грижите и вниманието към майка ми (на 80 години), която се нуждаеше от изследвания и скенер преди да получи ваксина срещу Ковид. Тя много се притесняваше въобще да отиде в болница, как ще мине всичко, как така ще се обърне към лекар без връзки, в болница, която не познава.

За нашите сами родители в България е супер важно да имат комуникация, да им се обърне внимание, да се изслушат в подробности, да получат качествена грижа. А за нас е огромно облекчение да знаем, че възрастните ни родители са в добри ръце, когато имат нужда, особено сега, когато не е възможно бързо и лесно да се пътува.

С пожелания за здраве и професионални успехи,

Лондон, Великобритания


Мили думи от Т. Узунов към д-р Пламен Петров, доц. Близнашки, д-р Иванов и целия екип в Отделение по хирургия

Теодор Узунов:

На 01.03.2021 бях приет в едно от хирургичните отделения на МБАЛ Св. София за лечение на ингвинална херния. Операцията се състоя на следващия ден под ръководството на Д-р Пламен Петров. Бих желал да благодаря на целия лекарски състав включително и санитарните помощници и сестри от отделението, което освен споменатите включва и Д-р Иванов и Доц. Близнашки, за топлото и професионално отношение по време на операцията и по време на целия ми престой в болницата като цяло. Пожелавам на целия лекарски състав от отделението много здраве, сила, вяра и поводи за усмивки!

 

Поздрави,

Теодор


Благодарствено писмо към екипа в хирургично отделение от Искра Христова

Благодарствен писмо от Искра Христова лежаща в хирургично отделение. Благодаря за професионалното отношение,доброта,бързина и човечност на екипа на оператора ми Доц.Сопотенски ,Д-р Петров и на анестезиолога Д-р Сопотенска на старшата сестра Славка Георгиева на сестра Ради Тодорова и на целия екип от отделението. Да продължават все така да са всеотдайни и да спасяват хората.Благодаря на всички от сърце.


Винаги ще е приятно, когато всеотдайните усилия са стоплени с поредни думи на благодарност

Ето какво ни пише г-н Бонев:

На 15-и февруари 2021г. беше направена операция на сина ми Йоан Бонев. За него се погрижиха д-р Мазнейков, д-р Петров и техният екип. Вие имате уникалния шанс да помагате на хората. Това е Дар Божи, но за жалост го разбираме след като пострадаме. Моля Ви, не го пропилявайте този шанс, а ние имахме удоволствието бъдем сред Вас.

Искам да изкажа специални благодарности на целия екип на МБАЛ „Света София“ и нека Господ да ви помага!


Думи на благодарност в рими от Иван Каменов.

На доц. Сопотенски

Ръце златни, талант божествен,

като хирург на хората, става известен.

В гърдите си носи сърце на поет,

събрал мъката на хора отвред.

Животът спасява и радост дарява.

За него това е най-голяма награда.

Пожелавам му много здраве и късмет,

Бог над него да бди и за доброто

на хората с Бога напред.

05.11.2018 г. от Иван Каменов.


Благодарност към целия екип на д-р Мазнейков

Бих искал да изразя голямата си благодарност към целия екип на д-р Мазнейков – лекари, сестри и санитари.
Специална благодарност и за моя лекуващ лекар доц. д-р Николай Милев.

През 2014 г. бях опериран в болница “Доверие”. През 2015 г. бях опериран във ВМА, а през 2016 г. претърпях операция в ИСУЛ, а тази година тук – смяна на ставата. Така че имам голям опит за сравнение и той е:
Като изключа професионалния опит на лекарите от първите три болници, които са на нивото на “Св.София”, то твърдо мога да заявя, че болница “Света София” е номер едно! Това, което коренно отличава “Св.София” от останалите е:
1. Любезен, отзивчив персонал – сестри и санитари.
2.Чистота в стаята и банята.
Любезността и усмивките отдавна са забравени в нашето всекидневие а те са жизненоважни за болните. На 2-3 пъти бяха сменяни тук чаршафите, направо чудо е това! Живях в много страни по света и ми се е налагало да влизам в болница, но мога определено да се гордея и аз като българин с вашата болница и вашия екип, уважаеми д-р Мазнейков.
Още веднъж сърдечно благодаря!

11. 06. 2018 г. Арх. Людмил Митев


Благодарности към екипа на д-р Емил Олевски и МБАЛ “Света София”.

Съпругът ми Сергей Милков Салтиров от гр. Берковица бе във Вашата болница на лечение през м. декември. Лекуващ лекар бе д-р Олевски. Безкрайно благодарим както на него, така и на целия екип в отделението за грижите и вниманието!
С уважение: Бисерка и Сергей Салтирови


Благодарност към екипа на МБАЛ “Света София”.

Ортопедите от лечебното заведение помогнаха на 15г. момче от Бургас. Семейството на
Валери благодари горещо за грижите, вниманието и професионализма на екипа от клиниката
по ортопедия и травматология и специално на
д-р Алпер Мурадов, когото наричат нашия доктор.
Проблемите започнали в средата на лятото. При натоварване момчето имало силни болки в
дясното коляно. Диагнозата е дисекиращ остеохондрит на колянната става, изразяващ се в
некроза на участък от ставния хрущял и подлежащата кост. Заболяването е характерно за
мъжкия пол в детска и юношеска възраст.
На 6-ти февруари на Валери е направена артроскопия ,като е изчистен проблемния участък и
е поставена биологично активна мембрана, която да запълни дефекта в ставната повърхност
на коляното. Лечението на момчето продължава с растежни фактори, а всички ние му желаем
бързо възстановяване.


Думи на благодарност

Думи на благодарност, които топлят сърцата, от семейството на близначките Марина и Блага.
Днес момичетата се прибраха у дома. Ето какво написа мама Надя за екипа:
„Благодарим на целия екип на АГО на МБАЛ „Св.София” за грижите, професионализма, за
това ,че вършите свещената работа да помагате света да става по-богат с ДЕЦА! И че го
правите с любов! Ние Ви обичаме!”


Написано с любов и уважение!

„Има професии, които не са просто работа, която се върши по определен начин или дадена
схема. Има професии, които са призвание и изискват отдаденост и благородство. Това са хора
за пример, това сте Вие ЕКИПА НА АГО НА МБАЛ ”СВ.СОФИЯ”;. Това написаха с много обич
Гери, Иван и бебе Ивайла. Специално послание получи от семейството и д-р Александър
Кобаков. „Ти се ангел спуснат от небето! Ангел галещ умореното чело на майката. Бъде
винаги до жените, които имат нужда от твоите грижи и подкрепа. Бъди здрав и усмихнат, ние
имаме нужда от твоето внимание и топлота. Бъди благословен!!!!”
Прекрасните думи от семейството на Ивайла поднесени със сладка торта и подарък.


Пациентски поглед отвътре.

Специалистът по охрана на труда Цветанка Василева написа в книгата за впечатления на
МБАЛ „Св. София” наблюденията си от престоя в лечебното заведение. Инспекторът с 40
годишен стаж сподели,че програмата за хигиена е на високо ниво. „Хигиената беше на
високо ниво в отделението по ортопедия. Храната отговаряше на изискванията за грамаж и
разнообразие.Всички служители в отделението си вършеха съвестно и отговорно работата.
Всички се грижеха за задачите отговорно. Поздравявам с програмата за хигиена и желая
здраве, щастие и успехи!!!”, написа инспектор Цветанка Василева. Пациентката е
оперирана в отделението по травматология и ортопедия на МБАЛ „Св. София” на 10-ти
юли. Наблюденията на инспектор и пациент Цветанка Василева е натрупала за 22 работни
дни престой и лечение в МБАЛ „Св.София”.


Благодарност към екипа на МБАЛ „Света София”.

През 2009-та година Румяна Райчева е оперирана в ортопедията на лечебното заведение.
Днес тя се връща отново за консултация, защото вярва на специалистите от отделението.
Румяна разказва,че години наред е живяла с болка, която буквално не и е позволявала да
ходи. Причината е кокалче на левия палец на крака на жената.
Hallux valgus е хронично заболяване, при което костите на палеца започват да изпъкват
встрани от нормалната ос на пръста. Вече 8-ма година след операцията Румяна Райчева
няма никакви проблеми и оплаквания.
Ортопедът д-р Христо Мазнейков допълва,че много хора погрешно смятат, че след години
проблема се повтаря. Веднъж отстранен оперативно той е приключен завинаги.
Румяна Райчева благодари,че отново е на крака и съветва хората, с нейния проблем, да не
отгалагат лечението.


Това, което ми се случи наричам чудо !

Това, което ми се случи наричам чудо !
Думите са на Николай Михов, часове след поставянето на раменна протеза. Операцията е
рутинна за специалистите от Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Света
София”, но за Николай тя е връщане към норманият живот, без болка.
Всичко започва преди няколко месеца. На 25-ти август 2016г. Николай пада по стълбите и
удря лявото си рамо. Оттогава той обикаля столичните лечебни заведения, провежда два
пъти физиотерапия, но без резултат. „Болките се усилваха, ръката ми се поду и посиня, почти
не можех да я движа ”, разказва мъжа. Близка на семейството, оперирана в МБАЛ „Света
София”, препоръчва специалистите на болницата. Рентгеновите снимки показват счупвания
на ременната глава, а решението е поставяне на протеза. На 10-ти януари Николай е
опериран от екип на Клиниката по ортопедия и травматология, ръководен от д-р Христо
Мазнейков. На следващия ден е проведена и първата рехабилитация. Пенсионерът, който
дълги години е работил като машинен инженер казва, че както в работата, така и в живота,
частите са важни.
На снимката Николай Михов показва как движи ръката си, часове след операцията.


Трогателен жест на благодарност от Калинка Тилева
Трогателен жест на благодарност от Калинка Тилева, която сбъдна мечтата си за рожба в АГО
на МБАЛ „Света София”. Калинка, която е с детска церебрална парализа и преди дни роди
красивата Никол, днес си тръгна от болницата за Симеоновград. 36 годишната майка подари
на доц. Валентина Мазнейкова четирилистна детелина с пожеланието да и донесе много
щастие. Любопитното е, че символът на вярата, надеждата, любовта и късмета е открит в
цветната градината на МБАЛ „Света София”. Калинка и нейната майка Николина написаха
трогателно писмо, в което благодарят за професионализма и грижите.Юлияна Стоянова
Една година щастие!
Атрактивна торта във формата на щъркел, който носи бебе, зарадва екипа на АГО на МБАЛ
„Света София”. Подаръкът, изработен от памперси, цветя и бонбони, е мил жест на внимание
към д-р Илияна Мазнейкова. С нейна помощ на 15-ти февруари 2016г. Юлияна Стоянова
става майка за втори път. Юнакът, който днес навърши една година, носи името на лекарката
грижила се за него – Илиян.

 


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!