1-ви Югоизточноевропейски конгрес за човешки папиломен вирус

Д-р Черкезов - единственият поканен лектор от България

МБАЛ „Света София“ - „Болница на годината“

МБАЛ „Света София“ получи поредното признание за ви...

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

През ноември в Охрид, Р.Северна Македония, се проведе I-ви Конгрес на Югоизточноевропейския форум за човешки папиломен вирус. Началникът на отделението ни по кожни и венерически болести  - д-р Димитър Черкезов получи лична покана за участие от президента на Македонското лекарско дружество и „Македонско здружение за хуман папилома вирус“ - проф. д-р Горан Димитров. Конгресът привлече участници от специалностите дерматовенерология, акушерство и гинекология, УНГ - болести, вирусология с представители на държави в цяла югоизточна Европа – Сърбия, Словения, Хърватия, Албания, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Р.С.Македония, както и специалисти от САЩ.

Д-р Черкезов беше единственият поканен лектор от България.

Акцентите на конференциита бяха върху всички актуални научни и практически теми, свързани с човешкия папиломен вирус (HPV). Д-р Черкезов изнесе презентация на тема „Сравнителен анализ на резултатите от лечението и някои психологически аспекти при мъже с генитални брадавици, причинени от HPV инфекция – резултати от собствено проучвание“.

По време на научния форум участниците споделиха своя опит с човешкия папиломен вирус, коментираха най-актуалните данни за разпространението на инфекцията и профилактичните мероприятия в различните държави, свързани с ваксинацията и превенцията на населението. Експерти от Министерството на здравеопазването на Р.С.Македония запознаха аудиторията с актуалните проблеми на държавно ниво, свързани с вирусната инфекция. Проведоха се множество дискусии и обсъждания, като беше подчертана социалната значимост на темата човешки папиломен вирус.


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!