Връчиха юбилейните награди в проекта на Дарик „40 до 40"

Д-р Петя Баликова и доц. д-р Константин Гроздев са сред избраните в десетото издание на конкурса

МБАЛ „Света София“ - „Болница на годината“

МБАЛ „Света София“ получи поредното признание за ви...

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

Под наслов „Всички можем да променим всичко“, екипът на Дарик Радио всяка година търси вдъхновяващите истории на 40 млади българи, които да ни вдъхновяват. 


Месеци наред се събират номинации, анализират се историите им, търсят се най-успешните. Търсят българите с пламъка в очите, готови за експерименти, пълни с идеи, иноватори по душа и работещи за обществото. Това са 40 вдъхновени българи до 40 години с идеи и дух, целящи да променят средата. Те, въпреки трудностите, успяват да вършат работата си по най-добрия начин и да създават допълнителна стойност за обществото ни.
От МБАЛ „Света София“ сме горди, че тази година имаме двама представители, отличени в категория „Медицина“ - д-р Петя Баликова и доц. д-р Константин Гроздев. 

Д-р Баликова е зам.- началник на отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Света София“. Тя е част от борда на асоциацията "Млад Онколог", където активно работи с млади специализанти и стажанти. Носител е на наградата „Лекар на годината“ в категория „Ти си нашето бъдеще“ за 2022 година, присъдена от Българския лекарски съюз.
 

Д-р Баликова се бори за подобряване на здравната култура и информираността на населението по отношение на профилактиката, превенцията и ранното откриване на рака. Освен че участва в благотворителни кампании, благодарение на които се провеждат скринингови програми, се бори и за въвеждане на задължителни такива.  В работата си д-р Баликова залага изключително и изцяло само на принципите на "прецизната медицина"- приложението на най-новите молекули в лекарственото лечение и най-нова диагностика на базата на специфични биомаркери, генетични изследвания /геномно профилиране на раковите тъкани/ и активиращи туморни мутации.

Чуйте повече в интервюто с д-р Петя Баликова в предаването "Най-добрите лекари"

Другият отличен лекар от нашия екип е доц. д-р Константин Гроздев, дм, началник на клиниката по хирургия в МБАЛ „Света София“. Той е основател и председател на Българското дружество по бариатрична/метаболитна хирургия и е член на Международната федерация за хирургия на затлъстяването и метаболитните заболявания. 

Благодарение на доц. Гроздев и екипа му, МБАЛ "Света София" е избрана за референтен център за лапароскопска и бариатрична хирургия. Това за пациентите означава гаранция за прецизна, висококвалифицирана бариатрична хирургия, извършена с най-високото качество медицински консумативи. В референтния център към болницата се обучават и хирурзи от цял свят в новостите на лапароскопска и бариатрична хирургия. Силно е ангажиран с мисията да информира и разяснява за заболяванията, които причинява болестното затлъстяване – световен проблем с все по-сериозни мащаби, превърнал се в световна пандемия. Периодично провежда кампании с безплатни прегледи за пациенти от цялата страна. Носител е на наградата “Акад. Д-р Асен Хаждиолов” на МУ – София за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване.

Чуйте повече в интервюто с доц. Гроздев в предаването "Най-добрите лекари"
 

Миналата година в класацията на „Дарик Радио“ имахме още един отличен наш лекар – д-р Александър Кобаков. Той е началник на Диагностично-консултативен блок по АГ в МБАЛ „Света София“ и впечатли журито като дългогодишен член и заслужил деятел на БЧК, член и носител на званието “Последовател на Пол Харис” на Ротари интернешънъл. Той подпомага и дейността на фондация "Искам бебе", насочена към решаване на репродуктивните проблеми на българските двойки.  

Повече информация за проекта може да видите ТУК


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!