Hyper Doppler ехокардиография

Проф. Найденка Златарева прилага най-новата методика за оценка на миокардната функция

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

Геро "се взе в ръце" с екипа на доц. Гроздев

Геро разказа за бариатричната си операция в МБАЛ "С...

МБАЛ "Света София" разполага с последно поколение оборудване и апаратура, което е важна предпоставка за качествена диагностика.

Кардиологът проф. Найденка Златарева вече прилага и най-новата, наскоро въведена, методика за оценка на миокардната функция - Hyper Doppler ехокардиография. Изследването дава представа и визуализира кръвния поток в лявата камера.

Целта на този образен метод:

  • по-добро качество на изображението
  • по-обстоен преглед
  • да разкрие най-ранните промени в миокардната функция, които не се долавят с конвенционалната ехокардиография

С тази иновативна методика много потенциални причини за миокардно увреждане могат да бъдат рано диагностицирани и успешно лекувани, а размерът на увреждането – ограничен. Това е полезна и сериозна крачка към диагностиката на сърдечно-съдовите заболявания. Методиката успешно би допринесла както за профилактиката, така и за диагностиката и оценката на резултата от лечението на пациенти със заболявания на сърцето.

Ехокардиографията е най-широко използваният неинвазивен метод за оценка на сърдечната структура и функция.Тя позволява подробен анализ на размера на сърдечните кухини, клапните увреждания и помпената функция. С въвеждането на нови технологии стана възможно да се постигне все по-ранна и прецизна диагностика на сърдечните  заболявания. Новите методики успешно допълват конвенционалната ехокардиография, но изискват високотехнологични ехокардиографски апарати от най-ново поколение. 
 


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!