Лекарите ни с прегледи в района на Хаджидимово

На 14, 15 и 16 октомври екипите ни ще бъдат в Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Хаджидимово и Абланица

Отоци и пигментация „издават“ варикозата

Д-р Росен Разбойников в "Тема на броя" на списание ...

Прилагаме успешно най-новото в лечението на рака

Д-р Петя Баликова - част от експертния съвет...

Самолечението „заплита възела“

Д-р Мерием Шакир в "Съвет на експерта" на сп. "Bett...

Лекарите от МБАЛ "Света София" ще преглеждат по следния график:

  • 14.10.22 г. - Сатовча и Слащен
  • 15.10.22 г. - Кочан и Абланица
  • 16.10.22 г. - Вълкосел и Хаджидимово

Възрастни хора в 26 населени места от 5 тютюнопроизводителни региона ще бъдат прегледани през октомври по програмата за социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“ на фондация BCause в сътрудничество с Българска болнична асоциация (ББА) и финансовата подкрепа на Филип Морис България. ББА се включва за втора поредна година в проекта, като местата, които ще бъдат посетени, са с две повече.

Екипи от лекари специалисти по кардиология, гастроентерология, ортопедия, урология, неврология, офталмология, ендокринология и съдова хирургия ще провеждат прегледи по места според заявените нужди. Прегледите се осъществяват от медицински специалисти от болниците МБАЛ „Хигия“, Пазарджик, МБАЛ „Света София“, София и УМБАЛ „Медика“, Русе – които са членове на ББА.

Екипите ще посетят Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Хаджидимово, Абланица, Крумовград, Странджево, Бенковски, Чакаларово, Чорбаджийско, Стамболово, Силен, Шишманово, Караманци, Искра, Цар Самуил, Нова Черна, Дулово, Окорш, Правда, Черник, Браничево, Ясенково, Никола Козлево, Кубрат.

„Проектът „Забавно лято, грижовна есен“ е пример как поставянето на пациента в центъра на системата носи реална добавена стойност за хората, и то на най-нуждаещите се. Болници от ББА се включват за втора поредна година в инициативата, която осигурява улеснен достъп на пациентите до качествена медицинска помощ. В същото време прегледите на възрастни хора в отдалечени населени места дават възможност да се работи на терен за повишаване на здравната култура на населението“, коментира адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация.

 

Цялата информация четете: ТУК


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!