Пореден повод за гордост в Болницата на България

Още едно доказателство за качествата на специалистите ни и в полза на пациентите ни

Обучаваме по ендоскопска гинекологична хирургия

Стартираме поредица от групови и индивидуални обуче...

МЦ "Света София" в Петрич

С грижа за здравето на жители и гости в южната общи...

Геро "се взе в ръце" с екипа на доц. Гроздев

Геро разказа за бариатричната си операция в МБАЛ "С...

Д-р Горан Деримачковски, уролог в МБАЛ „Св. София“, успешно защити сертификат за ”Простатна биопсия” и т.нар. “FUSION” биопсия на простатната жлеза. Сертификатът се получава след успешно издържан изпит.

Д-р Деримачковски бе единствен допуснат представител от България в организирания от “Европейската Асоциация по Урология” - под ръководството на prof.J.Palou и prof.E.Liatsikos – специализиран курс. Участието в курса е възможно след предварително кандидатстване и одобрение.

Урологът от Болницата на България обясни:

Акцент на курса беше да разчетем магнитен резонанс на простатната жлеза и да преценим кой от пацинтите е показан на биопсия на простатната жлеза и при кого бихме могли да спестим такава. Освен това, при показаните пациенти за простатна биопсия на кои от тях да се направи т.нар. “когнитивна' биопсия на простата и при кого да предложим “fusion” биопсия на простатната жлеза. Чрез специален софтуер имахме достъп до над 30 отделни магнитни резонанси на различни пациенти, над които обсъждахме находката на магнитния резонанс“.

Д-р Горан Деримачковски (заедно с уролога д-р Милен Цветков, д.м.) е част от екипа, който в момента формира Отделение по урология в МБАЛ „Св. София“. Практикува в болницата от 2013г. Завършва МУСофия. В последствие специализира урология и работи като специалист уролог във водещи клиники и медицински центрове у нас и в Р. СМакедония. Има следните завършени курсове:

'Нeврогенен пикочен мехур”;

'Реконструкция на женско тазово дъно и оперативно лечение на стрес инконтиненция при жени”;

“Уродинамика, теория и практика”;

“Специализирано обучение за правоспособност за работа с източници на йонизиращи лъчения към”;

 'Екстракорпорална литотрипсия”;

'Ултразвукова диагностика в урологията”;

'Методология на научните изследвания“;

”Уролитиаза, Доброкачествена Простатна Хиперплазия (ДПХ), свърхактивен пикочен мехур, лапароскопия и еректилна дисфункция”;

'Молекулярни, генетични и неврохимични механизми на действието на лекарствените средства и техните взаимодейтвия“.

Член е на: Европейската асоциация по урология, Българското урологично дружество, Българската асоциация на младите уролози, Български лекарски съюз, Македонско урологично дружество.


Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте най-актуалната информация, свързана с нас, услугите и екипа ни от лекари!